fbpx
marko_savic_kanvas_poslovnih_modelov

Marko Savić

Avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov. Predavatelj in svetovalec za dizajn management. Zagovornik železnic.

Profesor športa in odbojkarski trener z dvema desetletjema vodstvenih izkušenj v gospodarstvu, ki je zagnal Mobilitatis Omni inštitut in se prelevil v zagovornika železnic in kolesarjenja.

 

Marko Savić je, po več kot petnajstih letih delovanje v gospodarstvu, svoje poslanstvo našel kot zagovornik nadgradnje železniške in daljinske kolesarske infrastrukture v Sloveniji in obmejnih regijah.

Med leti 2014 in 2016 znotraj dŠole zastopa Slovenijo v projektu Design for Europe. Potem, ko je v začetku leta 2012 začne serijo delavnic, v Sloveniji in v tujini, na temo oblikovanja poslovnih modelov, poleti 2014 objavi knjigo Oblikovanje poslovnih modelov: Kje se skriva ključ do debelih vrednosti v prodornih organizacijah.

 

Jeseni 2016 habilitira na Fakulteti za dizajn kot višji predavatelj za dizajn management. Pred poletjem 2017 se po nekajletni odsotnosti vrne v odbojko, kjer vodi zavod Cona.center, ki organizira državna in mednarodna, mladinska in članska prvenstva v odbojki na mivki.

 

Trenutno je Marko Savić doktorski študent na interdisciplinarnem doktorskem študiju Univerze v Ljubljani, Varstvo okolja.

Izobrazba

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

2004/2005 – magisterij znanosti iz poslovodenja in organizacije, splošno poslovodenje, učni jezik: slovenski/angleški, ECTS: 120.

AMEU, Institutum Studiorum Humanitatis, Fakulteta za podiplomski humanistični študij

1998 – 2000 – magisterij znanosti iz antropologije vsakdanjega življenja, medijski študiji.

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport

1992 – 1998 – profesor športne vzgoje, športno treniranje.

Nagrade in priznanja

2014 – vodja ekipe na izzivu, angleško Citizen Focused Design Challenge 2014: zmagovalci najboljše predstavitve, Oslo Innovation Week, Norwegian Design Council.

2009 – tekmovanje za najboljše letno poročilo za leto 2009, tretje mesto za letno poročilo Ljubljanskih mlekarn, Finance,

2007 – nagrada Zlati Netko, za spletno korporativno stran Ljubljanskih mlekarn, Gospodarska zbornica Slovenije.