marko_savic_kanvas_poslovnih_modelov

Marko Savić

Poslovni trener in svetovalec, višji predavatelj za dizajn management ter kot pro-bono direktor inštituta Mobilitatis Omni zagovornik trajnostne mobilnosti vseh, med delavniki. Organizator dogodkov in promotor za Cona.center odbojke in odbojke na mivki, med vikendi. 
Avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov in interdisciplinarni doktorski študent Varstva okolja. Športni pedagog in odbojkarski trener ter FIVB licencirani trener odbojke na mivki, z dvema desetletjema vodstvenih in svetovalnih izkušenj v gospodarstvu. Salsa plesalec, jutranji tekač, veteranski igralec odbojke na mivki in biciklist.

Marko Savić je skozi dve desetletji delovanja v v gospodarstvu, svoje poslanstvo našel (tudi) kot zagovornik trajnostne mobilnosti vseh in v organizaciji odbojkarskih državnih ter mednarodnih tekmovanj.

Med leti 2014 in 2016 kot dŠola zastopa Slovenijo v projektu Design for Europe. Po dveh delovnih letih preživetih v Berlinu, v Sloveniji in v tujini, v začetku leta 2012 začne serijo delavnic, na temo oblikovanja poslovnih modelov ter poleti 2014, tudi na prigovarjanje udeležencev delavnic, objavi knjigo z istoimenskim naslovom Oblikovanje poslovnih modelov: Kje se skriva ključ do debelih vrednosti v prodornih organizacijah.

Jeseni 2016 habilitira na Fakulteti za dizajn kot višji predavatelj za dizajn management. Pred poletjem 2017 se po večletni odsotnosti vrne v odbojko, kjer vodi Cona.center, vozlišče, ki organizira državna in mednarodna, mladinska ter članska prvenstva v odbojki na mivki. Septembra 2018 v spomin na bivšega odbojkarja in policista Janka Rajnarja, ki je prezgodaj umrl za demenco, zažene Jankov.memorial in forum o demenci, NoliOblivisci.Me.

Trenutno je Marko Savić doktorski študent na interdisciplinarnem doktorskem študiju Univerze v Ljubljani, Varstvo okolja.

Izobrazba

Univerza v Ljubljani, Ekonomska fakulteta

2004/2005 – magisterij znanosti iz poslovodenja in organizacije, splošno poslovodenje, učni jezik: angleščina, ECTS: 120.

AMEU, Institutum Studiorum Humanitatis, Fakulteta za podiplomski humanistični študij

1998 – 2000 – magisterij znanosti iz antropologije vsakdanjega življenja, medijski študiji.

Univerza v Ljubljani, Fakulteta za šport

1992 – 1998 – športni pedagog, športno treniranje.

Nagrade in priznanja

2014 – vodja ekipe na izzivu, angleško Citizen Focused Design Challenge 2014: zmagovalci najboljše predstavitve, Oslo Innovation Week, Norwegian Design Council.

2009 – tekmovanje za najboljše letno poročilo za leto 2009, tretje mesto za letno poročilo Ljubljanskih mlekarn, Finance.

2007 – nagrada Zlati Netko, za spletno korporativno stran Ljubljanskih mlekarn, Gospodarska zbornica Slovenije.

Reference

Knjiga
Oblikovanje poslovnih modelov: Kje se skriva ključ do debelih vrednostih v prodornih organizacijah?

CV