Delavnica Oblikovanje poslovnih modelov je potekala 2. in 3.10.2013 za Marand

koledar-ikona-20131024-delavnica-oblikovanje-poslovnih-modelov-marand
Sreda, 2.10. 2013;
pričetek ob 13:00.
delavnica-oblikovanje-poslovnih-modelov-marand-oktober-2013
Marand,
Koprska ul. 100, Ljubljana.
Poslovni modeli na delavnici

Vzorec poslovnega modela platforma

Oblikovali smo poslovne modele za nepremičninsko agencijo Tera nepremičnine v letu 2006 in 2013 in izbrali smo najboljši poslovni model. Za domačo nalogo smo kopirali poslovni model airb’n’b.

.

Viri z delavnice

Uvodna predstavitev na delavnici temelji na dognanjih iz knjige: Umair Haque. 2011. The New Capitalist Manifesto: Building a Disruptively Better Business.

 

Kanvas poslovnih modelov je prosto dostopen prek strani: The Business Model Canvas.

 

Kanvas v slovenščini je na voljo prek: Kanvas poslovnih modelov v slovenščini.

Video, angleško Job to be done, je na voljo prek: Innovation Summit ’09, Clayton Christensen (video, 4:13 minut).

 

Video Špageti oz. igra grajenja stolpa (biznis modela) pa prek Tom Wujec: Build a tower, build a team (video, 7:23 minut).

 

In nenazadnje, ne bo odveč tudi tu omeniti, predstavitev uvodnega dela delavnice je na voljo na Prezi platformi kot Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah.

Udeleženci delavnic

Povratne informacije udeležencev delavnic

»Izkušnjo, ki sem jo pridobil vsekakor priporočam tudi kolegom, ker se prek Oblikovanja novih poslovnih modelov učimo kako delati v skupini in skupaj iskati nove ali kako razviti stare poslovne ideje.« —Boris Viktorovski, direktor, Don Don

 

»Delavnica pod vodstvom Marka Savića se je izkazala kot učinkovit trening hitrega in učinkovitega razmišljanja, iskanja lukenj v predstavi o poslovnih modelih ter inovativnosti v iskanju novih poslovnih priložnosti. Njegov aktiven trenerski pristop je spodbujal aktivnost ves čas delavnice, tempo ni popustil. Organizacija je bila v vseh ozirih odlična. Priporočam.« —Simon Ručigaj, poslovni svetovalec, specialist za medije

 

»Zanimiva in uporabna delavnica! V enem dnevu osvojiš transparenten postopek, s katerim bi moral tim vedno preveriti svoje ideje, preden jih začne uresničevati. Gre za način razmišljanja, s katerim tim poslovno perspektivne ideje pospeši, neperspektivne pa pravočasno prizemlji. Delavnico priporočam vsem, ki imajo veliko idej in delajo v timu.« —Mitja Jereb, strateški direktor projektov; PM, poslovni mediji

Komentar delavnice

Želite tudi vi vpisati komentar delavnice?

Vljudno vas vabimo, da podate vaše mnenje in komentar o delavnici. Hvala!

 

Za komentar delavnice vas prosimo, da se registrirate. S klikom na spodnje polje »Komentirajte:« uporabite eno od treh popularnih možnosti za registracijo – WordPress, Facebook ali vaš Twitter profil. Na vaši mobilni napravi je možna le WordPress registracija.

 

Hvala vam za vaše mnenje o delavnici Oblikovanje novih poslovnih modelov.

Marko Savić

Učitelj ekonomije. Zagovornik zelene, železniške, avtobusne in kolesarske, infrastrukture za Evropsko združenju za teritorialno sodelovanje (EZTS) Mobilitatis Omni (v oblikovanju) med delovnikom.

Trenutno doktorski študent interdisciplinarnega programa Varstvo okolja Univerze v Ljubljani. Bivši višji predavatelj dizajn managementa na Fakulteti za dizajn in Avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov : Kje se skriva ključ do debelih vrednosti v prodornih organizacijah?. Magister znanosti iz antropologije vsakdanjega življenja, medijski študiji, ki je hkrati tudi magister znanosti iz poslovodenja in organizacije. Po osnovni izobrazbi športni pedagog.

V prostem času trener odbojke in odbojke na mivki. Bivši prvoligaški odbojkar. Organizator državnih in mednarodnih odbojkarskih tekmovanj. Snovalec platforme sporttok.tv za športne prenose v živo in komentator na odbojka.tv ter beachvolley.tv.

Specialist za večopravilnost. Občasno salsa plesalec, pokoronski jutranji tekač ter celoletni mestni biciklist, ki potuje pretežno z vlakom.

No Comments

Komentirajte: