Delavnica Oblikovanje novih poslovnih modelov je potekala 8.12.2012 v Centru urbane kulture Kino Šiška

koledar-ikona-20121208-330-delavnica-kino-siska-oblikovanje-poslovnih-modelov
Sobota, 8.12. 2012;
pričetek ob 10:00.
kino-siska-zemljevid-trg-prekomorskih-brigad-delavnica-oblikovanje-poslovnih-modelov-december-2012
Ljubljana, Center urbane kulture
Kino Šiška, Trg prekomorskih brigad 3

Viri z delavnice

Uvodna predstavitev na delavnici temelji na dognanjih iz knjige: Umair Haque. 2011. The New Capitalist Manifesto: Building a Disruptively Better Business.

 

Kanvas poslovnih modelov je prosto dostopen prek strani: The Business Model Canvas.

 

Kanvas v slovenščini je na voljo prek: Kanvas poslovnih modelov v slovenščini.

Video, angleško Job to be done, je na voljo prek: Innovation Summit ’09, Clayton Christensen (video, 4:13 minut).

 

Video Špageti oz. igra grajenja stolpa (biznis modela) pa prek Tom Wujec: Build a tower, build a team (video, 7:23 minut).

Komentar delavnice

Želite tudi vi vpisati komentar delavnice?

Vljudno vas vabimo, da podate vaše mnenje in komentar o delavnici. Hvala!

 

Za komentar delavnice vas prosimo, da se registrirate. S klikom na spodnje polje »Komentirajte:« uporabite eno od treh popularnih možnosti za registracijo – WordPress, Facebook ali vaš Twitter profil. Na vaši mobilni napravi je možna le WordPress registracija.

 

Hvala vam za vaše mnenje o delavnici Oblikovanje novih poslovnih modelov.

Marko Savić

Zagovornik trajnostne mobilnosti vseh in pro-bono direktor inštituta Mobilitatis Omni ter svetovalec malim in srednjim podjetjem med delavniki.

Trenutno doktorski študent interdisciplinarnega programa varstvo okolja Univerze v Ljubljani. Bivši višji predavatelj dizajn managementa in Avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov : Kje se skriva ključ do debelih vrednosti v prodornih organizacijah?.

Magister medijskih študij in magister poslovodenja ter organizacije. Po osnovni izobrazbi športni pedagog. Licencirani trener odbojke in odbojke na mivki. Bivši prvoligaški odbojkar. Organizator državnih in mednarodnih odbojkarskih tekmovanj ob vikendih. Snovalec platforme sporttok.tv za športne prenose v živo in komentator na odbojka.tv ter beachvolley.tv.

Specialist za večopravilnost. Občasno salsa plesalec, med- in pokoronski jutranji tekač ter celoletni mestni biciklist, ki potuje pretežno z vlakom.

2 komentarja
 • Andrej Težak Tešky
  Posted at 18:35h, 26 februarja

  Evo, z zamudo ampak vseeno enako doživeto …
  Na delavnico oblikovanja novih poslovnih modelov sem odšel brez vsakršnih pričakovanj, bil sem že na nekaj delavnicah in razen malo novih pogledov, nisem kaj dosti odnesel.

  Tokrat sem prvič lahko vzel iz delavnice nekaj konkretnih stvari in jih vnesel v svoj poslovni model. V Zagrebu imam namreč klub komedije Studio Smijeha in v zadnjem času smo prav potrebovali neko novo idejo, kako nadaljevati, ker je posel šel navzdol, moral pa bi seveda po vsem, kar smo naredili iti navzgor. Zato se tudi meni ta delavnica v zame bolj primernem času skorajda ne bi mogla zgoditi.

  Na delavnici sem dobil odgovore na nekaj ključnih vprašanj, predvsem pa mi je pomagalo novo razumevanje ključnih elementov poslovnega modela. Tako kot večina, sem namreč tudi jaz preveliko težo polagal na “community management” namesto na razvoj in razširitev naše osnovne dejavnosti.

  Našel sem nove poglede na posel, vtisnil v spomin kar nekaj dobrih predavateljevih prebliskov, predvsem pa skozi “projektno skupinsko delo” vesčas razmišljal o tem, kako bi namesto knjigarne, ki smo jo reševali, bil tam moj klub …

  Se javim čez kako leto in povem, kako je novi poslovni model izboljšal delovanje kluba in kako je premaknil naše poslovanje v pozitivno, številke pa iz rdečih ponesel proti nebu :)

 • Renato Bratkovič (@radikalnews)
  Posted at 13:12h, 22 decembra

  Pet let sem imel s.p. kot podlago, da sem legalno izvajal svoj freelance posel, pred časom pa sem soustanovil d.o.o., da bi ta posel nadaljeval in širil s partnerji.

  V zadnjem času je v meni zagorela želja, da bi iz tega naredil več – rojevale so se nove ideje, ideje pa je potrebno izoblikovati v poslovni model. Zato se ta delavnica v zame bolj primernem času skorajda ne bi mogla zgoditi. :)

  Predavatelj je svoje delo dobro in gladko opravil, udeležencev (bili smo motivirani in zdi se mi, da smo vsi svoja mnenja in razlage ustvarjenih modelov podajali suvereno) pa ni šparal, kar je pravzaprav edina prava pot, da lahko odideš domov z novimi spoznanji in od aktivnega razmišljanja razbolelimi možgani.

  Kino Šiška se je za tako delavnico pokazala kot primeren prostor.

  Svojo poslovno idejo bom v poslovni model oblikoval s pomočjo kanvasa.