Delavnica Oblikovanje poslovnih modelov je potekala 18.10. v Ljutomeru v Pomurskem tehnološkem parku

oblikovanje-poslovnih-modelov-datum-delavnice-18-10-2013-napoved
Petek, 18.10. 2013;
pričetek ob 12:00.
ljutomer-lokacije-delavnica-poslovni-model-13-10-2013-m
Ljutomer, Pomurski
tehnoški park, Prešernova ul. 2.
Fotografije z delavnice

Viri z delavnice

Uvodna predstavitev na delavnici temelji na dognanjih iz knjige: Umair Haque. 2011. The New Capitalist Manifesto: Building a Disruptively Better Business.

 

Kanvas poslovnih modelov je prosto dostopen prek strani: The Business Model Canvas.

 

Kanvas v slovenščini je na voljo prek: Kanvas poslovnih modelov v slovenščini.

Video, angleško Job to be done, je na voljo prek: Innovation Summit ’09, Clayton Christensen (video, 4:13 minut).

 

Video Špageti oz. igra grajenja stolpa (biznis modela) pa prek Tom Wujec: Build a tower, build a team (video, 7:23 minut).

 

In nenazadnje, ne bo odveč tudi tu omeniti, predstavitev uvodnega dela delavnice je na voljo na Prezi platformi kot Trije načini za doseganje vrednosti v prodornih družbah.

Udeleženci delavnic

Povratne informacije udeležencev delavnic

»Osebno sem bil z delavnico zadovoljen, saj sem potreboval potrditev, kako in kaj naprej pri svoji karieri.

 

Pridobil sem dodatno samozavest in dobil odgovore o moji dilemi. Mislim, da sem na pravi poti, prav tako mislim, da sem se zadeve lotil na pravi način. Dobil sem tudi dodatne ideje, predvsem pa primerno orodje, za večjo sistematičnost pri svojem delu.

 

Z veseljem se bom udeležil še kakšnih izobraževanj v prihodnosti, ko bo to seveda mogoče.« —Mitja Milič

 

»Delavnica odpira popolnoma nova obzorja v pripravi poslovnih načrtov, kjer predstavljeni model odpira obstoječe luknje v sami postavitvi sistema.

 

World Hemp Congress ekipa, je s pomočjo znanja iz delavnice postavila popolnoma na glavo poslovni načrt za tuje znane investitorje, ker smo se spopadli z obstoječimi luknjami v sistemu projekta Evropski razvojno tehnološki center industrijske konoplje in novimi možnostmi financiranja; dodatno bomo obdelali še nove izvirne načine financiranja sistema ter utrjevali hrbtenico projektu…; seveda zaradi novega znanja iz delavnice…

 

Želja našega mednarodnega tima (Avstralija, p. Benheim – največji pridelovalec konoplje v svetovnem merilu; Valerio Zuccrini – Italija inovator in predavatelj; in nemškega BMW tima, ki se ukvarja z konopljino inovacijo BMW avtomobila) je, da se delavnica priredi in ponovi samo za vodilne mednarodne partnerje projekta avgusta naslednje leto na World Hemp Congress-u.

 

Individualni pristopi delavnice odpirajo v našem timu nova obzorja.

 

Hvala!« —Majda Robić, izvršna direktorica/World Hemp Congress

Marko Savić

Učitelj ekonomije. Zagovornik zelene, železniške, avtobusne in kolesarske, infrastrukture za Evropsko združenju za teritorialno sodelovanje (EZTS) Mobilitatis Omni (v oblikovanju) med delovnikom.

Trenutno doktorski študent interdisciplinarnega programa Varstvo okolja Univerze v Ljubljani. Bivši višji predavatelj dizajn managementa na Fakulteti za dizajn in Avtor knjige Oblikovanje poslovnih modelov : Kje se skriva ključ do debelih vrednosti v prodornih organizacijah?. Magister znanosti iz antropologije vsakdanjega življenja, medijski študiji, ki je hkrati tudi magister znanosti iz poslovodenja in organizacije. Po osnovni izobrazbi športni pedagog.

V prostem času trener odbojke in odbojke na mivki. Bivši prvoligaški odbojkar. Organizator državnih in mednarodnih odbojkarskih tekmovanj. Snovalec platforme sporttok.tv za športne prenose v živo in komentator na odbojka.tv ter beachvolley.tv.

Specialist za večopravilnost. Občasno salsa plesalec, pokoronski jutranji tekač ter celoletni mestni biciklist, ki potuje pretežno z vlakom.

Komentar delavnice

Želite tudi vi vpisati komentar delavnice?

Vljudno vabim vse udeležence delavnice, da podate mnenje in komentar o delavnici. Hvala! Za komentar delavnice je nujna registracija.

 

S klikom na spodnje polje »Komentirajte:« uporabite eno od treh popularnih možnosti za registracijo – WordPress, Facebook ali vaš Twitter profil. Na vaši mobilni napravi je možna le WordPress registracija. Morebiti vam bodo pri pisanju komentarja pomagala naslednja vprašanja:

 

 • Koliko ste bili seznanjeni z oblikovanjem poslovnih modelov pred delavnico?
 • Kakšna so bila vaša pričakovanja pred delavnico? Boste sodelovali pri oblikovanju vaših poslovnih modelov?
 • Kaj je ključna težava, ki jo vidite v oblikovanju vašega poslovnega modela?
 • Kako ste se počutili na delavnici? Ste imeli odpor do česa v programu same delavnice?
 • Bi se še kdaj udeležili podobne delavnice o oblikovanju poslovnih modelov? Morebiti na zahtevnejši težavnostni stopnji?
 • Kaj je ključna vrednost, ki ste jo pridobili na delavnici Oblikovanje poslovnih modelov?
 • Kaj vam je bilo na delavnici najbolj všeč? In kaj vam je bilo najmanj všeč?
 • Katere tri zadeve bi našteli z delavnice, da so vam najbolj koristile?
 • Bi delavnico priporočilo prijateljem in znancem? Če da, zakaj?

 

Najlepša hvala že vnaprej za vaše mnenje o delavnici Oblikovanje poslovnih modelov.

 

P. S.: Vsem, ki boste vpisali komentar delavnice ali nam vaše povratno mnenje poslali, bomo podarili kompleten .pdf prve [beta] eksperimentalne izdaje knjige Oblikovanje poslovnih modelov.

2 komentarja
 • Robert Skorjanec
  Posted at 14:59h, 09 decembra

  Delavnico ” Oblikovanje poslovnih modelov ” toplo priporocam vsem, ki svoj poslovni model ze zivijo kakor tudi tistim, ki zbirajo pogum za samostojno podjetnistvo.
  Odlicno zastavljen program delavnice vsakega udelezenca aktivira in izzove posameznikovo kreativnost na zelo konkreten in direkten nacin.
  Kanvas v zelo kratkem casu nudi uvid v lasten poslovni model in neposredno razkrije dobre in malo manj dobre lastnosti le tega.

  Koncno ena delavnica, ki ni le sama sebi v namen!!!

  Velik HVALA organizatorju, kakor tudi predavatelju!

  Lep pozdrav
  Robert Skorjanec

 • Tehnološki Park
  Posted at 10:43h, 27 novembra

  Delavnica “Oblikovanje poslovnih modelov”, katere sem se udeležila v PTP Ljutomer je bila zelo zanimiva..Vsak posameznik je preizkusil sebe, ugotovil na kaj je porozen in na kaj premalo.Naučila sem se, da za učinkovit poslovni model moramo združiti, realna in emocijska pričakovanja. Delo na primerih, ti da realno sliko osebnega pristopa do reševanja in zastavitve pravega poslovnega modela za tvoje podjetje.
  Najbolj mi je bila všeč, kratka in razumlijva predstavitev kanvas oblikovanja poslovnih modelov, delo v skupinah ter na koncu analiza vsake skupine in predelava pravilne končne rešitve.
  Z delavnico sem dobila potrditev, da je moje zastavljanje in oblikovanje poslovnih modelov dobro.
  Takih in podobnih delavnic bi se v bodoče z veseljem udeležila, saj ti v kratekem času, dajo ogromno.

  Še enkrat hvala in lep pozdrav,
  Nives Sapač

  P.s. Se že veselim vaše knjige.

Komentirajte: