Kaj ima Nora krava za opraviti z oblikovanjem novih poslovnih modelov?

Dejansko se sliši nemogoče. Nora krava in oblikovanje novih poslovnih modelov. A gre za preverjeno reč. Učinek je običajno izjemen. Za kaj torej gre?

Vaja za ogrevanje pred oblikovanjem novih poslovnih modelov. Nora krava. Organizacijo razdelite v skupine po štiri do šest udeležencev, ki bodo oblikovali na Kanvasu poslovnih modelov in jim naročite sledeče:

Udeleženci imajo nalogo oblikovati tri različne poslovne modele, ki imajo kravo v središču. Najprej naj določijo kaj je značilno za kravo (proizvaja mleko, je skozi celi dan, spušča muuu zvoke in podobno...). Razložimo udeležencem naj uporabijo te značilnosti in na Kanvasu poslovnih modelov oblikujejo nove inovativne poslovne modele, ki temeljijo na kravi. Na voljo imamo tri minute za vsak model. Upoštevajmo, da je možno, da se vaja izjalovi, ker je res precej neumna. Hkrati imejmo v mislih, da je bila vaja preizkušena med vodilnimi menedžerji, vlagatelji in podjetniki, običajno s precejšnjim uspehom. Cilj je, da se ljudi spravi ven iz običajnih dnevno poslovnih rutin. Hkrati se jim pokaže, da če se mehansko razmišljanje pusti ob strani, je ideje možno generirati tudi zelo hitro in tako spodbujati lastno kreativnost.

—Danny Beckett Jr.

No Comments

%d bloggers like this: